Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nepovedený zásah proti gangu lupičů: Policisté se postříleli navzájem

Ukrajina, ilustrační foto
Ukrajina, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Kyjev - Zásah proti gangu lupičů v ukrajinském městě Kňažyči se vymkl kontrole. Stříleli po sobě různé policejní složky, zahynulo pět strážců zákona. Zmatek vyvolal alarm, který se spustil v domě nedaleko místa, kde se policie připravovala k zásahu.

Potenciální hrozbu se vydalo prověřit několik členů národní gardy. V domě narazili na dva muže v civilu, což však byli členové speciálních jednotek, kteří předtím sledovali jiný objekt a také je přivolal zvuk alarmu.

Národní garda považovala dva muže za zloděje a pokusila se je zadržet, načež těm přišli na pomoc kolegové ze zálohy. Při následné přestřelce přišli o život dva členové národní gardy, dva policisté v civilu a jeden člen speciálních jednotek.

"Včera v noci se odehrála nevýslovná tragédie, při níž zahynulo pět policistů," sdělil k případu poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko.

Nedorozumění mezi policisty umožnilo třem skutečným zlodějům ujet v autech do Kyjeva. Zde byli podle deníku Kyiv Post zadrženi.

Témata:  Ukrajina policie Ukrajina

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.