Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vánoční trhy v Praze se zařadily mezi deset nejlepších na světě

Praha
Praha
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

New York - Praha je v předvánočním čase nezřídka vychvalována v zahraničí. Podle CNN patří tržiště na Staroměstském a Václavském náměstí v Praze mezi deset nejlepších ve světě.

"Návštěvníci si mohou odpoledne dát klobásu (český párek), spláchnout ji plzeňským pivem a pak se porozhlédnout kolem a počkat na rozsvěcení hlavního vánočního stromu na Staroměstském náměstí," napsal nezávislý reportér Joe Minihane žijící v Británii, který pro CNN natáčí a píše cestopisné materiály.

"Jsme pyšní, že se naše vánoční trhy pravidelně umisťují na předních místech nejrůznějších prestižních žebříčků. Každý rok do města přilákají množství turistů ze zahraničí, ale jsou velmi populární i mezi Pražany. Věřím, že jejich kvalita bude růst i v následujících letech," reagovala pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Vedle Prahy zařadil reportér Minihane mezi výkvět vánočních tržišť rovněž ta v Berlíně, Bruselu, Vídni, Štrasburku, Florencii, Krakově, Birminghamu a Kodani. Jediným mimoevropským zástupcem jsou trhy v kanadském Montrealu.

Témata:  Praha Vánoce CNN

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy