Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Amerikou hýbají falešné zprávy, jedna měla málem za následek krveprolití

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Washington - V USA se začaly šířit politicky motivované falešné zprávy. Jedna z nich dokonce donutila jistého muže ze Severní Karolíny ke střelbě ve washingtonské pizzerii.

Případu falešné zprávy, kterou sdílel i syn Michaela Flynna, poradce pro otázky národní bezpečnosti budoucího prezidenta Donalda Trumpa, média říkají pizzagate.

Její podstatou je, že Hillary Clintonová s šéfem jejího volebního štábu Johnem Podestou skrze pizzerii řídili sexuální zneužívání dětí.

Edgar Maddison Welch (28) se v neděli vyzbrojil pistolí, brokovnicí a poloautomatickou puškou AR-15 a vydal se do restaurace, aby se osobně přesvědčil, zda se zde dějí nepravosti vůči dětem. Během incidentu vystřelil. Policie ho však brzy zadržela.

Bílý dům v reakci na tento incident kritizoval nárůst počtu politicky motivovaných falešných zpráv.

Témata:  USA Hillary Clintonová střelba v USA

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy