Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlna znásilnění v Evropě: Německo i Švédsko řeší problém s migranty

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Bochum (Německo)/Uppsala (Švédsko) - Policie ze západoněmecké Bochumi zadržela 31letého uprchlíka z Iráku, kterého podezřívá ze sexuálně motivovaných útoků na dvě čínské studentky. Podobný případ řeší i Švédsko.

Podle žalobce muže usvědčují stopy DNA, napsala dnes agentura AP. Migrant ale vinu popírá, informovala agentura Reuters. V krátké době jde o druhý podobný případ.

Muž je vyšetřován pro napadení a pokus o znásilnění 21leté Číňanky v srpnu a pro znásilnění 27leté Číňanky v listopadu.

Iráčan, jehož jméno média neuvádějí, patří mezi žadatele o azyl. Do Německa přišel loni se svou ženou a dětmi.

Švédské úřady dnes obvinily pět afghánských chlapců, že v říjnu v Uppsale znásilnili jiného nezletilého Afghánce. Dva podezřelí přiznali některá tvrzení obžaloby, ale nikoli spáchání trestného činu.

Všichni Afghánci přišli do této skandinávské země bez doprovodu a žádají o azyl, informovala agentura AP.Podezřelí jsou podle prokurátora ve věku 16 až 17 let. Jejich údajná oběť je mladší 15 let.

Témata:  Německo uprchlíci Švédsko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy