Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Rusku zadržela nedaleko Moskvy 12 údajných extremistů

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Ruská tajná policie zadržela v okolí Moskvy dvanáct lidí. Údajně měli verbovat ruské občany do nejmenované teroristické organizace.

Oznámila to dnes agentura Interfax s odvoláním na stručnou zprávu ministerstva vnitra. Zadrženým hrozí až dvacet let vězení.

Podle Interfaxu byla při razii zabavena zakázaná literatura a datové nosiče. Zatčené osoby jsou "vůdci a aktivní účastníci jedné z teroristických organizací". Pořádali podle ruského ministerstva agitační akce, při nichž se snažili verbovat Rusy ke vstupu do zakázané extremistické organizace.

Minulý měsíc ruská kontrarozvědka FSB zadržela v Moskvě a Petrohradu deset lidí, kteří údajně udržovali kontakty s Islámským státem a připravovali v Rusku teroristické útoky.

Zadržení, většinou migranti ze středoasijských států, se prý přiznali ke spojení s vůdci teroristických organizací působících na Blízkém východě.

Témata:  Rusko terorismus

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy