Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Rusku zadržela nedaleko Moskvy 12 údajných extremistů

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Ruská tajná policie zadržela v okolí Moskvy dvanáct lidí. Údajně měli verbovat ruské občany do nejmenované teroristické organizace.

Oznámila to dnes agentura Interfax s odvoláním na stručnou zprávu ministerstva vnitra. Zadrženým hrozí až dvacet let vězení.

Podle Interfaxu byla při razii zabavena zakázaná literatura a datové nosiče. Zatčené osoby jsou "vůdci a aktivní účastníci jedné z teroristických organizací". Pořádali podle ruského ministerstva agitační akce, při nichž se snažili verbovat Rusy ke vstupu do zakázané extremistické organizace.

Minulý měsíc ruská kontrarozvědka FSB zadržela v Moskvě a Petrohradu deset lidí, kteří údajně udržovali kontakty s Islámským státem a připravovali v Rusku teroristické útoky.

Zadržení, většinou migranti ze středoasijských států, se prý přiznali ke spojení s vůdci teroristických organizací působících na Blízkém východě.

Témata:  Rusko terorismus

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy