Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Český občan byl ve Finsku obviněn z vraždy

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Helsinky – Finský soud dnes z vraždy obvinil šestatřicetiletého Čecha Radka K. Muž měl zavraždit svou britskou přítelkyni (26).

Muž je nyní ve vězení, informoval s odvoláním na tamní policii zpravodajský server BBC. „Šestatřicetiletý český občan je podezřelý, že usmrtil svou dlouholetou šestadvacetiletou přítelkyni. Obětí je občanka Skotska. Zločin je vyšetřován jako vražda," uvedla v prohlášení tamní policie.

Žena byla nalezena v sobotu ráno mrtvá ve finské obci Kuttanen za polárním kruhem, kde pracovala jako sezonní turistická průvodkyně pro cestovní kancelář Santa Safari. Na těle měla bodná poranění. Tragédii přecházela hádka mezi partnery, uvedla britská média.

Policie následně vzala do vazby jejího přítele Radka K., který údajně uprchl z místa činu na saních tažených psím spřežením. Po rozsáhlém pátrání byl nalezen v místní divočině, ležel podchlazený ve sněhu v mrazu kolem minus 30 stupňů Celsia.

„Podezřelý spolupracuje, ale zatím nebyl schopen objasnit motiv činu, z něhož je podezřelý," uvedla již dříve policie.

Témata:  Finsko krimi

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy