Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Unikátní operace: Půltunovou egypťanku čeká zákrok

obezita
obezita
Foto: Pixabay

Dillí - V Indii se chystají operovat Egypťanku, která údajně váží 500 koligramů a z domu podle rodiny nevyšla už 25 let. Iman abdal Atyovou (36) dopraví charterové letadlo do Bombaje.

Iman abdal Atyovou hodlá operovat doktor Muffazal Lakdavala. Její cestu málem zmařila byrokracie - indické velvyslanectví v Káhiře jí totiž odmítlo udělit vízum, protože si pro něj nebyla schopna dojet osobně.

Pomohl až vzkaz, který chirurg poslal přes twitter indické ministryni zahraničí, jež nyní sama čeká v nemocnici na transplantaci ledviny - a byla ochotna poskytnout pomoc.

Doktor Lakdavala podle fotografií odhaduje, že Iman váží nejméně 450 kilogramů. Její rodina uvedla, že při porodu měla pět kilogramů a byla jí diagnostikována elefantiáza.

Pokud by se váha ženy skutečně potvrdila, byla by nejtěžší žijící ženou světa. Nynější držitelkou tohoto titulu v Guinnessově knize rekordů je Američanka Pauline Potterová, která vážila 292 kilogramů.

Témata:  obezita Indie ženy

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy