Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký herec Leonardo DiCaprio se sešel s Trumpem, hovořili o obnovitelných zdrojích energie

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Foto: Bontonfilm

Washington - Americký herec Leonardo DiCaprio se setkal se zvoleným prezidentem USA Donaldem Trumpem. Hovořili o obnovitelných zdrojích energie a nových pracovních místech v tomto odvětví.

DiCaprio a ředitel jeho nadace Terry Tamminen se ve středu setkali s Trumpem, jeho týmem a dcerou Ivankou v newyorském mrakodrapu Trump Tower.

"Náš rozhovor se soustředil na to, jak vytvořit miliony stabilních amerických pracovních míst skrze budování a provozování komerčních společností v oblasti obnovitelné energie," řekl Tamminen po jednání. Trump se podle Tamminena o problematiku zajímal a navrhl, aby se příští měsíc opět setkali.

Oscarový herec je zastáncem boje proti změně klimatu a ochráncem volně žijících živočichů, což mimo jiné dokládá jeho nový film Před potopou.

Setkání mezi Trumpem a DiCapriem se konalo krátce poté, co se začalo spekulovat o jmenování generálního prokurátora státu Oklahoma Scotta Pruitta ředitelem americké vládní Agentury pro ochranu životního prostředí. Pruitt popírá globální změnu klimatu.

Témata:  Leonardo DiCaprio Donald Trump USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy