Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šokující odhalení: Ostatky jedné z obětí Smolensku byly ve špatném hrobě

Převážení ostatku tragicky zesnulého polského prezidenta Lecha Kaczyńského
Převážení ostatku tragicky zesnulého polského prezidenta Lecha Kaczyńského
Foto: www.gazeta.pl

Varšava - Exhumace obětí leteckého neštěstí u Smolenska sice zatím nepřinesla nové závěry, pokud jde o příčinu havárie polského prezidentského letadla, zato se zjistil nepořádek při pohřbívání.

Vyzvedávání těl obětí začalo v listopadu z iniciativy vládnoucí konzervativní strany Právo a spravedlnost (PiS). Někteří její členové mají podezření, že se bývalý prezident Lech Kaczynski a dalších 95 pasažérů letu nestali obětí letecké nehody, jak tvrdí závěry předchozího vyšetřování, ale atentátu v důsledku spiknutí Ruska a tehdejšího polského premiéra Donalda Tuska.

Exhumace více než osmi desítek těl by měly pokračovat zhruba rok. Zpravodajský server wPolityce.pl dnes zveřejnil informaci, že v hrobě někdejšího předsedy Polského olympijského výboru Piotra Nurowského leželo tělo jiného člověka, jenž zemřel při stejné události.

Prokuratura poté vydala prohlášení, že "existuje velká pravděpodobnost", že během exhumací prováděných v těchto dnech bylo tělo jedné z obětí nalezeno v nesprávném hrobě.

Témata:  Polsko Lech Kaczinsky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy