Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Jordánsku přepadli útočníci policejní stanici, zabili devět lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: saharareporters.com

Ammán - Ozbrojené komando dnes na jihu Jordánska napadlo policejní stanici a zabilo podle různých zdrojů nejméně devět lidí. Mezi mrtvými je kanadská turistka, zbytek tvoří místní občané, většinou policisté. Dalších 27 osob utrpělo zranění, oznámily jordánské úřady. Většinou jde opět o policisty či náhodné kolemjdoucí.

Incident se stal v městě Karak, kde útočníci napadli policejní hlídky, než uprchli na tamější historický hrad a opevnili se v něm. Policie komando je postupně likviduje.

Mluvčí jordánské vlády Muhammad Múmaní řekl, že operace proti asi šestici teroristů je v závěrečné fázi. Nyní hojně navštěvovanou památku z období křížových výprav příslušníci bezpečnostních složek prohledávají, jestli se v něm ještě některý z pachatelů neukrývá. Místo leží asi 110 kilometrů jižně od Ammánu.

Z prvních informací není jasné, kdo byli útočníci. Nikdo se zatím k útoku nepřihlásil. V době incidentu v pevnosti uvázli další turisté, ale policie je postupně vyvedla do bezpečí. Nepotvrdily se spekulace, že by byli drženi jako rukojmí.

Jordánsko je zapojeno do koalice, která bojuje proti radikální organizaci Islámský stát v sousední Sýrii, ale násilí podobného druhu je v tomto království spíš výjimkou.

Témata:  Jordánsko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy