Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za sexuální útoky si můžete samy, vzkazuje ženám uprchlík

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín – Velký poprask způsobil syrský uprchlík, který v Německu působí jako sloupkař tamní verze listu Huffington Post. Ten obvinil ženy z toho, že nesou většinu viny za sexuální útoky, ke kterým došlo v Kolíně nad Rýnem na konci loňského roku.

Osmnáctiletý syrský uprchlík Aras Bacho žije v Německu už pět let a přispívá do německých médií svými komentáři k migrační krizi. Teď vyvolal velký rozruch na Twitteru, kde tvrdil, že za sexuální útoky z loňského Silvestra mohou samotné ženy. Upozornil na to server Breitbart.

„Ve většině případů je třeba vinit ženy. Byly v noci samy venku. Na druhou stranu by se uprchlíci měli umět chovat," uvedl na svém oficiálním twitterovém profilu. Jeho tweet tam visel několik dní, nezasáhl ani Huffington Post, pro který Bacho pracuje.

Jeho slova vyvolala na sociálních sítích bouřlivou reakci. Jeden z přispěvatelů mu napsal: „V této zemi, ženy mají právo být samy v noci venku! Přistěhovalci mají povinnost se chovat slušně!" Další označili jeho slova za „nebezpečná", jiní naznačovali, že se mladý Syřan svými slovy pouze pokouší upoutat pozornost.

Není to přitom poprvé, kdy Bacho vyvolal vášnivé debaty. V říjnu spisovatel Huffington Postu požadoval, aby byly všechny cedule v zemi přeloženy do arabštiny. Ve svých sloupcích také žádal, aby policie více chránila migranty, aby uprchlíci dostávali více peněz od německého lidu, a dokonce navrhl, aby stát pro migranty koupil chytré mobilní telefony.

Témata:  Německo uprchlíci sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy