Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie se obává sexuálních útoků. Rakušanky dostanou na silvestra alarmy

Rakousko
Rakousko
Foto: Pixabay

Vídeň - Jak se blíží silvestr, rakouská policie se obává sexuálních útoku na ženy z řad migrantů. Rozdává proto ženám zdarma kapesní alarmy, které jim mají pomoci, pokud by se během oslav dostaly do nebezpečí.

Celkem chtějí rakouští policisté rozdat před koncem roku po celé zemi 6000 kapesních alarmů, z toho 1400 ve Vídni. Malá zařízení, která při stisknutí začnou vydávat zvuk o síle 110 decibelů, mají odstrašit případné násilníky a upozornit okolí na ohrožení své majitelky.

Jde o reakci na události z loňska, kdy bylo z několika městech v Německu i v Rakousku hlášeno sexuální napadání a okrádání žen.

Nejvážnější byla situace v německém Kolíně nad Rýnem, kde policie do současné doby přijala přes 1200 trestních oznámení, z toho více než 500 kvůli sexuálním deliktům včetně znásilnění.

Témata:  Rakousko Silvestr policie Rakousko uprchlíci

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy