Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kočičí kavárna týrala kočky, inspekce ji okamžitě uzavřela

Zoo Bratislava, kočka
Zoo Bratislava, kočka
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Tokio - Kavárna Neko no Te (Kočičí tlapka) byla jednou z mnoha v Tokiu, kde hosté mohli při upíjení kávy relaxovat hlazením koček. Zařízení však navštívili inspektoři a ihned ho uzavřeli.

V poslední době se začaly množit stížnosti na špatné hygienické podmínky.

Inspektoři zjistili, že se kočky začaly nekontrolovatelně množit, takže se v době kontroly více než 60 zvířat tísnilo v uzavřeném prostoru 30 metrů čtverečních. Povolení přitom kavárna měla na deset koček. Více než čtyři desítky koček navíc vykazovaly příznaky nachlazení.

Loni bylo v Tokiu 58 registrovaných kočičích kaváren, které si získaly popularitu i v dalších částech Japonska, Asie či na řadě míst Evropy včetně Prahy.

Podobné tematické kavárny jsou v Japonsku velký byznys. V podnicích si hosté mohou dopřát relaxační nápoj například ve společnosti králíků, koz a dokonce i sov.

Témata:  Japonsko týrání zvířat kočky

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy