reklama

Kerry kontinent navštívil minulý měsíc, podíval se na antarktickou stanici McMurdo — největší osadu, dopravní uzel a výzkumné středisko. Cesta je věnována otázkám globálního oteplení. „V Antarktidě s některými předními světovými vědci. Vědcům je jasné, že změna podnebí je realitou. Ignorujeme to na vlastní nebezpečí,“ napsal na Twitteru ministr zahraničí k fotografii, na níž vědci vycházejí z antarktické základny.

 

Podle kospirátorů však cílem cesty nebylo otázka globálního oteplování – to prý byla jen zástěrka. Šéf americké diplomacie měl údajně navštívit „nacistickou UFO základnu“. Podle dřívějších konspiračních teorií Adolf Hitler nespáchal sebevraždu ve svém bunkru v Berlíně v květnu 1945, ale unikl v ponorce na tajnou základnu v Antarktidě.

Právě na této základně nacisté v průběhu druhé světové války údajně studovali mimozemské druhy a experimentovali s technologií létajících talířů.

Kerry se podle konspiračních teoretiků na tuto základnu nyní vydal, aby se o všem přesvědčil na vlastní oči. Poukazují na to, že nacistickou základnu je možné vidět na záběrech Antarktidy, které pořídil Národní úřad pro letectví a kosmonautiku (NASA).

Právě snímky pořízené v roce 2006 podle konspirátorů definitivně prokázalx, že německá fašistická strana postavila během druhé světové války masivní základy pro mimozemské lodě. YouTube kanál SecureTeam10 tvrdí, že snímky z roku 2006 vykazují podivné anomálie v ledu. Tato „podivná oblast“ je asi 240 kilometrů dlouhá, vědci již dříve uvedli, že jde o kráter po dopadu asteroidu.

Tyler Glockner, který spravuje SecureTeam, tvrdí: „K dnešnímu dni vědci netuší, jak přesně zjistit, co je pohřbeno hluboko pod touto tlustou vrstvou ledu. Tento kontinent je už léta zahalen rouškou tajemství."

„Myšlenka mimozemšťanů nebo létajících talířu na základnách v Antarktidě není nic nového. V roce 1962 Albert Bender, který vedl Mezinárodní kancelář pro létající talíře (IFSB) v Bridgeportu, tvrdil, že ho bytosti vzali do svého podzemního velitelství v Antarktidě,“ přípomíná Nigel Watson, autor knih o UFO a nacistech.

„Účelem této základny prý bylo extrahovat chemické látky z mořské vody a poslat je zpět na jejich domovskou planetu. Řekli mu, že kdybychom je napadli, mohli by odpálit všechny naše atomové zbraně. Takové příběhy se používají na podporu myšlenky, že létající talíře jsou nacistického původu a že existuje podzemní základna v Antarktidě,“ vysvětluje.