Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Před obchodem ve Florencii vybuchla bomba. Těžce zranila pyrotechnika

Itálie, ilustrační foto
Itálie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Řím - Policejní pyrotechnik utrpěl vážné zranění při zneškodňování balíčkové bomby. Ta byla nalezena během silvestrovské noci v historickém centru italské Florencie.

Výbušnina s časovým spínačem byla nastražená před knihkupectvím, které provozuje neofašistická skupina, informovaly dnes světové tiskové agentury.

Balíček objevila policejní hlídka, jejímž úkolem bylo střežit místa, která by se mohla během svátků stát terčem nějakého útoku. Podle italského listu La Repubblica policejní pyrotechnik při výbuchu, který nastal dnes kolem půl šesté ráno, přišel o levou ruku a o oko.

Knihkupectví, před kterým byla bomba nastražena, je zázemím extremistů z krajně pravicové organizace Casa Pound. Skupina je pojmenovaná podle amerického básníka Ezry Pounda, příznivce italského fašistického vůdce Benita Mussoliniho.

Témata:  Itálie bomby

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy