reklama

Odmítl rovněž dřívější spekulace, že útočník měl na sobě kostým Santa Clause. Podle premiéra začínají turecké úřady postupně odhalovat důkazy související s útokem v nočním klubu, nicméně stále není jasné, kdo je za něj zodpovědný.

"Objevují se určité detaily, úřady se ale snaží dospět ke konkrétnímu výsledku," řekl Yildirim na dotaz novinářů, kdo by za krveprolitím mohl stát. "Policejní a bezpečnostní představitelé zveřejní nové informace z vyšetřování, jakmile je budou mít k dispozici," dodal.

Mezi mrtvými je turecký policista, který přežil prosincový útok spáchaný u istanbulské haly po fotbalovém zápase. Tehdy zahynulo 45 osob. Podle tureckého tisku byl Fatih Çakmak ve službě v nočnímu klubu Reina a byl mezi prvními oběťmi zatím neznámého střelce.

Çakmak sloužil také 10. prosince v hale, kde sehrály zápas turecké kluby Beşiktaş a Bursaspor. Po utkání tam na policisty zaútočili členové radikální kurdské skupiny Sokoli osvobození Kurdistánu. Mezi 45 oběťmi bylo 37 policistů; Çakmak tehdy vyvázl.

Ministr vnitra Süleyman Soylu řekl, že podle prvních poznatků pachatel novoročního útoku skryl zbraň pod kabát a z klubu uprchl v jiném oblečení.