Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecko zřejmě začne trestat uživatele internetu schvalující masakr v Istanbulu

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Istanbul - Na generální prokuraturu v Ankaře se dnes obrátilo turecké sdružení barů a žádá trest pro uživatele internetových sítí, kteří novoroční masakr s 39 oběťmi na životech schvalovali. K útoku se dnes vyjádřil i Kyrgyzstán, jehož občan údajně atentát spáchal.

Turecký premiér Binali Yildirim na svém twitterovém účtu varoval, že proti lidem uveřejňujícím podporu terorismu budou přijata "zákonná opatření".

Podle státní agentury Anadolu mají být stíháni i ti, kteří z náboženských či jiných důvodů odsuzovali silvestrovské oslavy a vyhrožovali násilím. Barová asociace kritizovala jednu školu, která oslavy zakázala, stejně jako transparenty vyvěšené na budovách s výhrůžkami násilím těm, kdo se drží tradice Santa Clausů.

Kyrgyzské ministerstvo zahraničí dnes vyjádřilo pochybnosti nad tím, že by pachatelem útoku v Istanbulu byl kyrgyzský občan. Nařídilo nicméně svému konzulátu v Istanbulu, aby v rámci svých sil tyto informace ověřil.

Témata:  Turecko teroristický útok v Reina Night Club v Turecku internet

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy