Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Itálie zachránili další stovku migrantů. Byly mezi nimi desítky dětí

Italské námořnictvo zachraňuje uprchlíky
Italské námořnictvo zachraňuje uprchlíky
Foto: Amnesty International

Řím - Ve Středozemním moři bylo zachráněno dalších 114 migrantů z Afriky. Nachází se mezi nimi šest žen a 22 nezletilých.

Zatím ale není jasné, zda byli tak jako předchozí zachránění dopraveni k břehům Itálie. Mezinárodní záchranná loď naložila uprchlíky v noci na dnešek, uvedla agentura ANSA.

Šestnáct nezletilců, včetně tří malých dětí, nemělo doprovod. Většina migrantů pochází ze Senegalu a Guineje, několik jich je z Ugandy, Mali a Pobřeží slonoviny.

V minulosti v podobných případech přiváželi záchranáři migranty k italským břehům. Loni do Itálie připlul rekordní počet více než 181.000 uprchlíků, což je téměř o 18 procent více než předloni.

Tehdejší italský premiér Matteo Renzi před dvěma měsíci prohlásil, že další rok jako ten loňský by byl pro zemi neúnosný. Od roku 2014 se přes Středozemní moře dostalo do Itálie ze severní Afriky více než půl milionu běženců.

Témata:  Itálie uprchlíci

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy