Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Terorista z Turecka natočil záběry svého obličeje, policie je zveřejnila

Turecké televize zveřejnily video, na kterém se útočník natáčí na náměstí v Istanbulu
Turecké televize zveřejnily video, na kterém se útočník natáčí na náměstí v Istanbulu
Foto: YouTube

Ankara - Turecké úřady zveřejnily nové fotografie podezřelého, který patrně spáchal krátce po půlnoci na Nový rok v Istanbulu teroristický útok, při němž zahynulo 39 lidí. Podle některých médií jeho totožnost už policie zná, nechce ji ale zatím zveřejnit.

Turecké úřady mezitím zveřejnili fotografie střelce, který by podle tureckých médií mohl pocházet ze střední Asie, z Uzbekistánu nebo Kyrgyzstánu. Podle listu Haber Turk je ale členem ujgurské menšiny z čínské provincie Sin-ťiang.

Turecké televize zveřejnily dnes také video, na kterém se podezřelý natáčí na Taksimském náměstí v Istanbulu. Kdy nahrávka vznikla, ale není jasné.

Během razie v noci na dnešek nasadila turecká policie v Istanbulu také helikoptéry a zatarasila i některé ulice. Zda při akci někoho zadržela, zatím není jasné. Už v pondělí v souvislosti s teroristickým útokem v baru Reina zadržela osm osob, pravděpodobný pachatel ale mezi nimi údajně není. Podle zpravodajského serveru BBC je zadržených už dvanáct.

Témata:  Turecko teroristický útok v Reina Night Club v Turecku

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy