Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trio Arabek slaví úspěch se svojí písní. Bože, zbav nás mužů, zpívají a jezdí na kolečkových bruslích

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Rijád - Saúdskoarabská dívčí skupina slaví nečekaný úspěch s písní na téma Bože, zbav nás mužů. V klipu jezdí na kolečkových bruslích, hrají basketbal a kuželky. Jedna ze scén také paroduje tiskovou konferenci v Bílém domě.

Všechny vystupující jsou důsledně zahaleny v černých nikábech, pod nimiž je ale vidět velmi barevné oblečení, z tváří pak jenom oči.

Ženy tleskají do rytmu popěvku Kdyby nás tak bůh zbavil mužů! Dívky postupně stále divočeji bruslí, běhají, hrají basketbal a kuželky a stejně tak graduje text písně. "Muži z nás dělají duševně nemocné, propadáme kvůli nim šílenství," stojí v písni.

V jedné ze scén se postupně vynořuje maketa budoucího prezidenta USA Donalda Trumpa za podiem s emblémem, na němž je nápis Dům mužů.

Saúdská Arábie vyznává nejstriktnější formu islámu vahhábismus. Nedovoluje ženám řídit automobily a ustavuje pro ženy opatrovníky, kterými jsou manželé nebo další nejbližší příbuzní.

Témata:  Saúdská Arábie muslimové hudba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy