Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecký ministr: Bezpečnostní síly loni zabránily 339 teroristickým útokům

Turecká policie
Turecká policie
Foto: egm.gov.tr

Ankara - Turecký ministr vnitra Süleyman Soylu dnes oznámil, že tamní bezpečnostní složky zabránily v roce 2016 celkem 339 teroristickým útokům. Drtivou většinu z nich podle něj plánovali kurdští radikálové. 

Soylu během řeči v parlamentu upřesnil, že 313 pokusů bylo od zakázané Strany kurdských pracujících (PKK) a 22 od radikálního seskupení Islámský stát (IS).

Policie prý zachytila 247 výbušných zařízení a 23 bomb nastražených v autech. Zadržela také 23 osob, které se chystaly spáchat sebevražedný útok.

Za poslední čtvrtrok se podařilo překazit asi 80 útoků, dodal podle agentury AP Soylu. Celkově loni bylo kvůli podezření z teroristické činnosti ve službách IS zadrženo v Turecku více než 3500 lidí, více než 1500 z nich byli cizinci.

Témata:  Turecko teroristické útoky v Turecku policie Turecko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy