Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Masový vrah Charles Manson (82) musel být hospitalizován v nemocnici

Charles Manson
Charles Manson
Foto: Reprofoto YouTube

San Francisco - Masový vrah Charles Manson (82), který si odpykává doživotí, byl kvůli vážným zdravotním problémům převezen z kalifornské věznice do nemocnice ve městě Bakersfield. Za mřížemi je od roku 1971 a soud od té doby již dvanáctkrát zamítl jeho žádost o předčasné propuštění.

Vězni z amerických nápravných zařízení jsou posíláni do nemocnic, pokud potřebují operaci, naléhavou péči nebo akutní stanovení diagnózy, uvedla agentura AP.

Do nemocnice vzdálené sto kilometrů Mansona převezla již v neděli záchranka, informoval list Los Angeles Times. Podle nejmenovaného zdroje tohoto deníku má problémy se srdcem, zatímco další média informovala o potížích trávícího traktu. Není jasné, na kterém oddělení byl hospitalizován, podle deníku The Californian však neleží na jednotce intenzivní péče.

Manson a jeho "žáci" během dvou dní v srpnu 1969 povraždili v Los Angeles sedm lidí včetně těhotné herečky Sharon Tateové (26), manželky režiséra Romana Polanského. Byla ubodána. Muž, který ve vězení nosí na čele obrázek hákového kříže, nařídil svým žákům, aby náhodně zabíjeli obyvatele bělošské luxusní čtvrti v Los Angeles v naději, že rozpoutá apokalyptickou rasistickou válku.

Sestra zavražděné herečky Tateové v úterý prohlásila, že jejímu vrahovi nepřeje nic zlého a pokud se někdy dozví o jeho úmrtí, pomodlí se za něj.

Témata:  Charles Manson věznice USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.