Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Terorista z Turecka byl profesionál. Policii stále uniká

Jache Mašrapov má podle policie na svědomí útok v Istanbulu
Jache Mašrapov má podle policie na svědomí útok v Istanbulu
Foto: Reprofoto YouTube

Ankara - Útočník, který krátce po silvestrovské půlnoci zastřelil v istanbulském klubu 39 lidí, je stále na útěku. Turecký ministr zahraničí Mevlüt Çavuşoglu dnes uvedl, že úřady znají totožnost teroristy a policie dál v souvislosti s atentátem zatýká.

"Totožnost osoby, která provedla útok v (istanbulské čtvrti) Ortaköy jsme určili," uvedl ministr. Detaily o podezřelém ale neposkytl.

Turecká média s odvoláním na bezpečnostní experty v úterý uvedla, že šlo zřejmě o profesionála se zkušenostmi z bojů. Mohl podle nich absolvovat výcvik v Sýrii. Už dříve se objevily informace, že zřejmě pochází ze Střední Asie.

Turecká policie mezitím v souvislosti s atentátem zadržela v západotureckém Izmiru 27 osob. Podle agentury Reuters mezi nimi byly také ženy a děti, které přicestovaly ze středotureckého města Konya. O Konye v úterý turecká média hovořila v souvislosti s rodinou údajného atentátníka. Právě do tohoto města podle nich totiž hledaný muž přijel v listopadu se ženou a dětmi, aby na sebe neupoutal pozornost.

Světové agentury v úterý informovaly, že policie zadržela kvůli atentátu celkem šestnáct lidí. Dva z nich byli cizinci, kteří do vazby putovali přímo z terminálu mezinárodního Atatürkova letiště v Istanbulu.

Témata:  Turecko teroristický útok v Reina Night Club v Turecku Jache Mašrapov

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy