reklama

Server Daily Mail s odkazem na turecká média uvádí, že údajný střelec přiletěl do Istanbulu 20. listopadu 2016 spolu s jeho manželkou a dvěma dětmi. Podle listu Hurriyet cestoval přes střední Turecko, o dva dny později dorazil do města Konya, kde si rodina pronajala byt. Do země prý přijeli kvůli práci, kterou si tu chtěli najít.

Dne 29. prosince pak Mašrapov odcestoval do Istanbulu. Jeho žena se o střelbě v nočním klubu dozvěděla z televize. Sama prý vůbec nevěděla, že je její manžel sympatizant radikálního Islámského státu. Když policie zveřejnila fotografie podezřelého, jeho sousedé v Konyi zavolali na policejní linku a identifikovali ho, což přivedlo vyšetřovatele do domu jeho rodiny, uvedla policie.

Mezitím turecká státní tisková agentura uvedla, že úřady zadržely dalších šest lidí údajně spojených s útokem. Počet podezřelých se tak zvýšil už na čtrnáct. Agentura Anadolu uvedla, že všichni jsou vyslýcháni na hlavním policejním ředitelství v Istanbulu. Nic bližšího o podezřelých však není známo.

Turecká policie dál pátrá po střelci dál pátrá, v noci na dnešek provedla protiteroristická jednotka v Istanbulu razii, informovala agentura DPA. Několik světových médií mezitím zveřejnilo fotografii cestovního pasu Jacheho Mašrapova, jde podle nich o hledaného střelce z Istanbulu.