Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Istanbulu se znovu střílelo. Zranění utrpěli dvě osoby

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Istanbul – V tureckém Istanbulu se dnes večer znovu střílelo, tentokrát u jedné z tamních restaurací. O terorismus ale zřejmě nešlo.

Dnešní střelba u restaurace v evropské části Istanbulu si vyžádala dva zraněné. Podle tureckých médií nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o teroristický útok, jaký turecké město zažilo v noci na Nový rok.

K incidentu došlo v 17:30 místního času (asi 15:30 SEČ), kdy k restauraci ve čtvrti Fatih přijelo bílé vozidlo; z něj se podle svědků začalo střílet.

Zraněn byl kolemjdoucí a majitel restaurace, která se nachází v blízkosti vysoké školy. Oba zranění byli převezeni do nemocnice. Útočníci z místa činu ujeli a policie po nich pátrá.

Istanbul se v prvních minutách nového roku stal dějištěm teroristického útoku, ke kterému se přihlásil Islámský stát. Ozbrojenec, který úřadům stále uniká, vtrhl v noci na neděli do istanbulského klubu Reina a zabil tam 39 lidí.

Témata:  Turecko střelba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy