reklama

K sexuálnímu útoku došlo v v azylovém domě v hamburské čtvrti Winterhude 22. prosince, ale podrobnosti o případu byly zveřejněny teprve nyní. Úřady tvrdí, že napadená 14letá dívka, která byla pod ochranou státu, žila v centru, kde ji 21letý migrant z Egypta údajně donutil vykonávat na něm sexuální akty, píše Die Welt.

Útočník, který byl identifikován jako Loai E., dívku konfrontoval na záchodě, kde ji „požádal o vykonání sexuálních aktů, což dívka odmítla“, uvedl policista Ulf Wundrack. Dodal, že „ji pak 21letý mladík odtáhl do místnosti a přinutil ji vykonávat sexuální akty proti její vůli."

Loai E. přišel do Německa podle Die Welt jako nezletilý žadatel o azyl v roce 2011, v témže roce byla jeho žádost zpracována a odmítnuta. Dokonce už byla naplánována i jeho deportace, ale protože neměl patřičné doklady totožnosti, egyptská vláda jej odmítla vzít zpět. Německé úřady se pokoušely marně deportovat muže každý rok - naposledy v létě 2016.

Zatímco mladá dívka byla obyvatelkou zařízení, kde k útoku došlo, její útočník ne. Bydlel v samostatném ubytování. Policie nyní zjišťuje, jak je možné, že se k dívce dostal. Loai E. byl zatčen 30. prosince a nyní čeká na určení termínu soudu a pravděpodobné stíhání za sexuální napadení.

Jak poukazuje server Breitbart, případ nese podobnost s jinými nedávnými případy znásilnění a sexuálními útoky spáchanými odmítnutými žadateli o azyl. Minulý měsíc 34letý odmítnutý žadatel o azyl znásilnil ženu na záchodě oblíbeného baru v Hamburku. Migrant byl zatčen na základě obvinění krádeže a orgány zkoumají, jak je možné, že zůstal v zemi, navzdory tomu, že měl kriminální minulost.

Nedostačné deportace migrantů pocházejících zejména ze severní Afriky vyvolaly debaty poté, co se ukázalo, co útočník z Berlína, Tunisan Amis Amri, byl odmítnutý žadatel o azyl. Severoafrické země příliš nechtějí spolupracovat s Německem a přijímat své státní příslušníky, kteří v Evropě nezískali azyl.