Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Arabský poslanec bude v Izraeli obviněn za podporování terorismu

Izrael, ilustrační foto
Izrael, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Generální prokurátor obviní arabského poslance izraelského parlamentu Básila Ghattáse (60) z podpory terorismu, podvodu a zneužití důvěry. Politik byl zadržen v prosinci při pašování mobilních telefonů Palestincům vězněným v Izraeli.

Policie tvrdí, že Ghattás předal při jedné návštěvě telefony a SIM karty Palestincům ve věznici Kciot v Negevské poušti. Izraelská média tvrdí, že se po jeho návštěvě našlo u dvou vězňů 12 telefonů. Jedením z nich byl Valíd Daká, odsouzeny za zabití izraelského vojáka.

Ghattásovi byla minulý týden odňata poslanecká imunita, muž je v domácí vazbě a má zákaz odjet z Izraele. Právě díky imunitě nemusel ve věznici projít osobní prohlídkou.

Potomci Arabů, kteří neodešli z Izraele po vzniku izraelského státu, mají izraelské občanství a tvoří až 20 procent obyvatel Izraele.

Témata:  Izrael

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy