Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Innsbrucku pátrá po násilnících, kteří na Silvestra obtěžovali ženy

Rakouská policie, ilustrační fotografie
Rakouská policie, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Innsbruck – Rakouské policii se sice ještě nepodařilo vypátrat muže, kteří během uplynulého Silvestra sexuálně obtěžovali skupinu žen v Innsbrucku, přesto zůstává optimistická. Strážci zákona věří, že se jim pachatele podaří dopadnout. 

Úřady nyní zřídí zvláštní vyšetřovací tým a prohledají mimo jiné ubytovny pro uprchlíky. S odvoláním na městskou policii o tom dnes informovala agentura APA.

Podle policistů je na vině pět až šest mužů patrně z Asie. Vyloučit ale nelze ani možnost, že šlo o osoby původem ze severní Afriky. Řada podezřelých již byla prověřena, pachatelé však zatím nalezeni nebyli.

Obtěžování, ke kterému mělo dojít během silvestrovských oslav v Innsbrucku, nahlásilo 18 žen původem z Rakouska, Německa i Švýcarska. Rakouský deník Der Kurier před třemi dny napsal, že všichni útočníci byli jižního vzezření a mladší 30 let.

Podle napadených žen měli černé vlasy a vousy. Policie si podle listu myslí, že pachatelé v Innsbrucku bydlí.

Podobné incidenty se poslední den roku 2016 odehrály i v dalších rakouských městech. V Salcburku silně opilý osmnáctiletý afghánský žadatel o azyl dotíral na náměstí na jednatřicetiletou Němku. Šestadvacetiletá obyvatelka Štýrského Hradce (Graz) vypověděla, že ji obtěžovali dva neznámí muži. Z Vídně jsou hlášeny nejméně tři případy osahávání žen. O pachatelích média nezveřejnila žádné informace.

Témata:  Rakousko policie Rakousko

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy