Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nigerijští vojáci osvobodili další studentku unesenou Boko Haram

Islámští radikálové ze sekty Boko Haram
Islámští radikálové ze sekty Boko Haram
Foto: saharareporters.com

Abuja - Nigerijští vojáci našli jednu ze studentek, které v roce 2014 unesli islamisté z Boko Haram. Mladá žena má šestiměsíční dítě. Prezident africké země slíbil další hon na džihádisty,

Nigérie zveřejnila fotografii nejnověji osvobozené dívky s dítětem v náručí. Ve své rezidenci ji přijal guvernér státu Borno. S identifikací pomohly dvě z již dříve osvobozených studentek.

Skupina Boko Haram, jejíž název znamená "západní výuka je zakázaná", unesla v dubnu 2014 přes 270 studentek z města Chibok, které leží ve státě Borno. Některé utekly či byly propuštěny, ale zhruba 200 z nich je stále v zajetí. Více než 20 dívek se dostalo na svobodu loni v říjnu díky dohodě, kterou pomohl vyjednat Červený kříž.

Nigerijský prezident Muhammadu Buhari v prosinci řekl, že vojsko vytlačilo členy Boko Haram z jejich posledního tábora na severovýchodně Nigérie. "Jsou na útěku a nemají se už kam schovat," prohlásil Buhari.

Témata:  Boko Haram Nigérie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy