Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hrůzné dění ve Španělsku: Voodoo rituály, prostituce, potraty. Policie popsala zážitky mladých migrantek

Vlajka Španělska
Vlajka Španělska
Foto: Pixabay

Madrid - Voodoo rituály, nebezpečná cesta přes Středomoří, potraty. Španělská policie ve středu vylíčila trýznivé zážitky mladých nigerijských imigrantek, které byly nuceny k prostituci v některých oblastech Španělska. Policie nedávno tyto dívky osvobodila.

Španělské orgány zadržely devět členů skupiny, která obchodovala s lidmi a která používala nelegální migrační trasy tak, aby dostala dívky z Nigérie do Španělska. V jejím čele stály tři ženy nigerijského původu, uvedla policie ve svém prohlášení.

Oběti, podle policie „velmi mladé dívky" pocházející z chudých poměrů, měly slíbenou dobrou práci v Evropě. Skupina pašeráků na ně podle policie a jejich rodiny uvalila prostřednictvím voodoo rituálů „kletbu“, která měla zajistit to, aby dívky poslouchaly na slovo.

Skupina dívky dopravila do Libye, kde byly posazeny na loď spolu s dalšími migranty. Dvě z těchto dívek musely být dokonce zachráněny přímo z moře, když se loď, na které cestovaly, potopila, informovali podle serveru The Local policisté.

Liberadas 7 mujeres obligadas a prostituirse #Bilbao y #Benidorm. 9 detenidos. Denuncia 900105090 / trata@policia.es https://t.co/CLW2Mbf53J pic.twitter.com/TedhV7SryD

— Policía Nacional (@policia) 4. ledna 2017

 

Dívky se dostaly až do Itálie, kde si je v centrech pro migranty vyzvedávali členové gangu, kteří je pomocí dokumentů patřící jiným ženám nigerijského původu letadlem převáželi do Španělska. Dostaly také instrukce, aby ve Španělsku požádaly o azyl, aby se vyhnuly deportaci.

Organizace pak Nigerijkám řekla, že skupině dluží za cestu 40 až 45 tisíc eur (1 až 1,2 milionu korun), Dluh dívky musely splácet prostitucí v severním městě Bilbao a rekreačním středisku Benidorm na východě Španělska.

„Musely jít a prodávat se každý den. Vracet se mohly až časně ráno po více než 14 hodinách práce. A to bez ohledu na počasí nebo jejich vlastní zdraví,“ vysvětlovali policisté. Dívky měly podle nich velký strach ze svých šéfů, když jedna z nich otěhotněla, šla na potrat a ihned pokračovala dál, takže se to ani nedozvěděli.

Policie teď gang rozprášila a zachránila sedm dívek. Zda byly do této činnosti zapojeny i další ženy, není známo.

Jak ale poukazuje Mezinárodní organizací pro migraci (IOM) nejsou tyto dívky zdaleka jediné, které potkal stejný osud. Do Evropy se podle odhadů dostaly tisíce žen z Nigérie, 80 procent z nich údajně patří mezi oběti obchodníků s lidmi.

Témata:  uprchlíci Španělsko Nigérie

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy