Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skupina mladistvých mučila postiženého muže. Útok živě vysílala na Facebooku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Chicago - Policie zatkla v Chicagu skupinu, která si natáčela mučení postiženého muže. Útočníci vše živě vysílali na Facebooku. Na videu také uráží bělochy a amerického prezidenta Donalda Trumpa. Oběť musela být po útoku hospitalizovaná, uvedl server Daily Mail.

Čtyři lidé včetně dvou dívek již byli umístěni do vazby. Všem je shodně osmnáct let. Útok se měl odehrát v chicagské čtvrti West Side. Jedna z dívek pak měla třicetiminutové video umístit na svůj facebookový profil.

Poraněného mladíka objevila při pochůzce hlídka policistů. Útočníci ho drželi v zajetí téměř 48 hodin. "Je to nechutné. Když to vidíte, říkáte si, co může člověka přimět, aby s někým takhle zacházel," řekl médiím Eddie Johnson z chicagské policie.

Celá skupina bude pravděpodobně obviněna z únosu a ublížení na zdraví. Jelikož se jednalo o černošskou skupinu, která cíleně útočila na bělocha, nedá se vyloučit ani rasistický motiv. Podle policie však zřejmě útok rasistický podtext neměl. Policie spíše ukazuje na lidskou hloupost a snahu se zviditelnit před přáteli.

Osmnáctiletý mladík, který je na záznamu vidět svázaný a s přelepenými ústy, byl podle policie nalezen ve zbídačeném stavu a s poraněnou hlavou v úterý večer. Lékaři museli rozrušeného muže dlouhé hodiny uklidňovat, než byl schopen souvislé výpovědi, v níž popsal prožité trauma.

Zbitý mladík trpí podle něho lehkým mentálním postižením a byl známým jednoho z útočníků. Vyšetřovatelé proto nevylučují, že odešel se svým známým dobrovolně.

Útočnici na videu zmínili i nového prezidenta USA. Donald Trump totiž před časem schvaloval některé případy zastřelení černochů policií a obvinil je taky z pokusu zmanipulovat volby.

Témata:  USA týrání policie USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy