Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba na letišti v USA: Na místě je pět mrtvých

USA
USA
Foto: Pixabay

Miami (USA) - Na letišti ve městě Fort Lauderdale na Floridě se dnes střílelo. Podle CNN je na místě pět mrtvých a osm zraněných.

Podle MSNBC policie střelce zadržela. Televizní stanice SkyNews uvedla, že byl střelec zabit. Policie později tuto informaci vyvrátila a na twitteru uvedla, že střelec byl umístěn do vazby.

Policie nemá žádné informace o tom, že by měl střelec komplice. Podle dostupných informací útočil sám a hrozba je pro tuto chvíli zažehnána.

Podle úřadů jde o Estebana Santiaga, 26letého muže z New Jersey, který měl v minulosti co dočinění s armádou Spojených států. Stanice NBC uvedla, že střelec byl ozbrojen ruční zbraní a stihnul několikrát přebít.

Confirmed: Shooting at Fort Lauderdale -Hollywood International Airport with multiple people dead. One subject in custody.

— Broward Sheriff (@browardsheriff) 6. ledna 2017

 

Letiště na svých twitterových stránkách uvedlo, že na terminálu 2 došlo k incidentu u výdeje zavazadel. Podle pocejních zdrojů je na místě pět mrtvých, vyšší počet však zatím není vyloučen, uvedla CNN.

V době útoku bylo na letišti několik stovek lidí. Motiv útočníka zatím není znám. Není rovněž jisté, jestli šlo o teroristický útok. Střelec měl na sobě tričko s motivem filmové ságy Hvězdné války (Star Wars). Během střelby nic nekřičel. "Neřekl vůbec nic, byl zticha celou dobu," uvedl jeden ze svědků.

Útočník si podle svědků vyzvedl zavazadla, odešel na toalety a zpátky se vrátil se zbraní v ruce. Když byl policisty vyzván k odhození zbraně, učinil tak a vzdal se. 

Report: Shooting took place in lower level baggage claim area. #FortLauderdale pic.twitter.com/W0RkzUlHwF

— Fox News (@FoxNews) 6. ledna 2017

 

Nad místem létají podle agentury AP vrtulníky, stovky lidí stojí před letištní halou. Na místo dorazili záchranáři. Zraněno bylo osm lidí. Všichni by nyní měli být v péči lékařů.

Očití svědkovépopisují událost jako zmatenou a šílenou. "Lidé křičeli, byl jsem v šoku," řekl CNN jeden ze svědků. Policie okolí letiště uzavřela a nikoho nepouští dovnitř ani ven.

Na místě byl i bývalý mluvčí Bílého domu Ari Fleischer, který na svém twitteru napsal, že na letišti se střílelo a "všichni utíkali pryč".

Témata:  střelba v USA USA střelba na letišti na Floridě

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy