Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svědek střelby v USA: Všude byla krev. Lidé kolem mě byli zastřeleni

USA
USA
Foto: Pixabay

Fort Lauderdale - Američan John Schlicher právě vytáhl své první zavazadlo z výdejny zavazadel v terminálu 2 na mezinárodním letišti Fort Lauderdale-Hollywood, když zaslechl zvuk střelby. Právě tak něj začal celý incident.

„Osoba vedle mě spadla na zem," říká Schlicher, který přiletěl do Fort Lauderdale z Columbusu v Ohiu. Se svým svedectvím se svěřil stanici NBC News v telefonickém rozhovoru. „Otočil jsem se a muž s černou pistolí byl hned za mnou a začal náhodně střílet,“ uvedl.

Schlicher patří mezi ty, kteří střelbu přežili, dalších pět lidí takové štěstí nemělo. Osm dalších lidí bylo zraněno.

„Moje žena a tchyně cestovaly se mnou. Naštěstí nikdo z nás nebyl zraněn," řekl Schlicher. „Dva lidé po mé levici a dva lidé po mé pravici byli zastřeleni. Všude byla krev. Lidé, kteří byli zastřeleni, byli trefeni do hlavy."

Schlicher dodal, že se zdálo, že střelec byl jen jeden a vypadal, že je mu kolem třiceti let. „Je to tragické. Prostě hrozné, hrozně tragické scény. Byla to jen náhodná střelba na lidi," dodal.

Témata:  USA střelba střelba na letišti na Floridě

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy