Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moskva zažila mrazivou noc, Lékaři museli ošetřovat omrzliny

Moskva
Moskva
Foto: moscow.ru

Moskva - Rtuť teploměrů z pátku na dnešek klesla v Moskvě až na minus 29,8 stupně Celsia a v okolí ruské metropole mráz dosáhl dokonce více než minus 32 stupňů. Omrzliny končetin utrpělo 48 osob, včetně pěti dětí.

Velké mrazy pod minus dvacet stupňů sužují hlavní město už několikátý den. Moskevský úřad ministerstva pro mimořádné situace dnes podle agentury Regnum informoval, že v pátek museli lékaři poskytnout pomoc 62 lidem.

Je mezi nimi i pětiměsíční nemluvně, které má omrzliny v obličeji. Hospitalizováno bylo kvůli prochladnutí osm postižených a dalších šest se zranilo při pádu.

Podle Hydrometeorologického centra dnes šlo zároveň o nejstudenější noc v tomto století v Moskvě o pravoslavných vánočních svátcích z 6. na 7. ledna.

Absolutní mrazivý rekord připadající v Moskvě na 7. ledna nicméně nepadl. Nejstudenější byla vánoční noc v roce 1891, kdy mráz dosáhl 34,8 stupně Celsia.

Témata:  počasí Moskva mráz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy