Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA hrozí bankrot? Trump chce okamžitě nahradit Obamacare

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Obamacare, tedy zdravotní reforma dosluhujícího prezidenta USA Baracky Obamy, bude urušena v okamžiku, kdy budou mít republikáni připravenou náhradu systému zdravotního pojištění. Argumentem proti reformě je její nákladnost. Na druhou stranu se dostali k bezplatné péči chudí Američané.

"Právě jsme mluvil s Donaldem Trumpem a on plně podporuje mou strategii nahradit Obamacare v ten samý den, co tuto reformu odvoláme. Nyní je čas jednat," napsal na twitteru republikánský senátor Rand Paul, který v loňských stranických primárkách neúspěšně usiloval o prezidentskou nominaci.

Paul tento týden varoval republikány v Kongres před unáhleným zrušením reformy bez náhrady. Pokud by totiž Kongres ovládaný Republikánskou stranou odvolal reformu již nyní, hrozil by bankrot zdravotních pojišťoven, které by musel zachraňovat stát.

Trump krátce po svém zvolení 8. listopadu 2016 prohlásil, že odvolání Obamacare musí jít ruku v ruce se zavedením nové zdravotní reformy.

Témata:  USA Donald Trump Kongres Spojených států amerických (United States Congress) ekonomika

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 18:24

Rusko přijme opatření, pokud v Polsku budou jaderné zbraně, tvrdí Kreml

Ruské ministerstvo obrany přijme všechna nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti Ruska v případě rozmístění jaderných zbraní na polském území. Na brífinku v Moskvě to v pondělí prohlásil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy