Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politické zemětřesení: Netanjahu chtěl v novinách lepší image, nabídl za to jistou protislužbu

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu
Foto: Facebook

Jeruzalém - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu (67) čelí dalšímu podezření z nelegálního jednání. Údajně se snažil přimět majitele jedněch z největších izraelských novin, aby o něm psaly pozitivně. Zadarmo to nechtěl.

Premiérovo jednání bylo podle deníku Haarec zachyceno na audionahrávce. Není jisté, kdy přesně byla pořízena, podle deníku Haarec je ale stará několik měsíců. Zprávu, kterou izraelská média popisují jako politické "zemětřesení", premiér ani majitel dotyčného deníku nekomentovali.

Podle izraelské televize Netanjahu nabídl snížení nákladu deníku Israel Hajom, který vydává americký miliardář Sheldon Adelson. Od majitele deníku Jediot Achronot Arnona "Noniho" Mozese za to požadoval, aby o něm jeho deník psal v příznivém světle.

Zpráva o rozhovoru pravicového premiéra s majitelem deníku izraelská média překvapila, neboť Netanjahu v posledí době Jediot Achronot otevřeně kritizoval za překroucené informování o jeho osobě.

Premiér byl tento týden vyslýchán policií kvůli dvěma případům. V té první je podezřelý z nelegálního přijímání drahých darů od domácích i zahraničních podnikatelů. Jeho právníci ale tvrdí, že to není nic trestného. O druhé kauze, v níž je Netanjahu vyšetřován, média konkrétně neinformovala.

Témata:  Benjamin Netanjahu Izrael noviny a tisk

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy