Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo musí zůstat Německem. Merkelová musí spolupracovat, burcuje Seehofer

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Mnichov – Politický partner, ale zároveň i hlasitý kritik, německé kancléřky Angely Merkelové a její Křesťanskodemokratické unie (CDU), Horst Seehofer připravil dokument s názvem „Německo musí zůstat Německem“. V něm vyzývá kancléřku, aby navázala v uprchlické otázce spolupráci s dalšími národy.

Seehofer, vůdce Křesťanskosociální unie (CSU), vypracoval návrh obsahující žádost o uzavření podobných uprchlických dohod jako je ta mezi Evropskou unií a Tureckem, která má za cíl omezit migrační tok z Blízkého východu. „Nicméně, musíme hledat dohody se třetími zeměmi, které nemohou být spojovány s nevhodnými tématy, jako je vstup do EU a bezvízové dohody,“ domnívá se.

Německá média očekávají, že zpráva bude zveřejněna v úterý. Podle listu Münchner Merkur by v ní měly zaznít jasné požadavky na změnu národní politiky Berlína. Seehofer v dokumentu údajně tvrdí, že je třeba pomoci skutečným uprchlíkům, ale zároveň podle něj musí dojít k zastavení nelegální migrace. „Začlenění těch, kteří potřebují ochranu, je křesťanská a humanitární odpovědnost."

Zároveň apeluje na to, že je třeba pomoci africkým zemím, které jsou zdrojem velkého počtu ekonomických migrantů přicházejících do Evropy. Vyzývá Evropskou unii, aby se více snažila povzbuzovat Afričany, aby zůstali ve svých domovských zemích, spíše než by cestovali do Evropy. Seehofer proto volá po „nové a odpovědné politice rozvoje".

Seehofer chce také vyzvat k omezení, které by se týkalo práva na sloučení rodin, protože je pravděpodobné, že by se počet Syřanů v Německu mohl v blízké době nejméně zdvojnásobit. Žádá také snížení starobních důchodů pro migranty, pokud „nestrávili svůj pracovní život a neplatili daně v Německu“.

Politik také vyžadovat, aby byli ti migranti, kteří se dopustili trestné činnosti, navraceni do zemí. „Každý, kdo se stane pachatelem trestného činu, ztratí svá práva a musíme přísně trvat na jeho deportaci,“ burcuje.

Témata:  Horst Seehofer Německo uprchlíci Angela Merkelová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy