Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž se pokusil zabít primátorku Kolína, odsedí si 14 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Berlín - Německý soud v Karlsruhe potvrdil čtrnáctiletý trest odnětí svobody pravicovému extremistovi Frankovi S.. Podle soudu se v říjnu 2015 pokusil zabít primátorku Kolína nad Rýnem Henriette Rekerovou.

Pětačtyřicetiletého muže poslal začátkem července loňského roku do vězení soud v Düsseldorfu na západě Německa. Frank S., který chtěl podle německých médií původně zavraždit německou kancléřku Angelu Merkelovou, proti rozsudku podal dovolání, s nímž ale neuspěl. Jeho trest je tak definitivně platný.

Kolínskou političku, s jejíž prouprchlickou politikou nesouhlasil, napadl Frank S. 17. října 2015 během vrcholící volební kampaně. Podle svědků k ní přátelsky přistoupil a požádal ji o růži. Když mu ji Rekerová podávala, bodl ji loveckým nožem do krku. Jen těsně přitom minul krční tepnu a míchu.

Politička, která se v první chvíli snažila krvácení zastavit vlastní rukou, utrpěla vážná zranění. Když se další den stala primátorku Kolína nad Rýnem, byla ještě v umělém spánku.

Témata:  Německo soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy