Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Koalice proti IS uskutečnila pozemní operaci v Sýrii, o život přišlo 25 radikálů

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek/Washington - Mezinárodní koalice bojující proti Islámskému státu (IS) uskutečnila na východě Sýrie zvláštní pozemní operaci proti velitelům této teroristické organizace.

Oznámil to dnes bez dalších podrobností mluvčí amerického ministerstva obrany. Operaci podle něj velely americké speciální síly, které se zaměřují na vyhledávání šéfů islamistických skupin.

Opoziční aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR), která situaci v zemi monitoruje z Británie, uvedli, že o život přišlo 25 radikálů. Podle mluvčího Pentagonu Jeffa Davise je ale toto číslo "přehnané" a ve skutečnosti je "mnohem nižší".

SOHR také uvedla, že po výsadku specialistů v jedné vesnici asi 40 kilometrů od města Dajr az-Zaur vypukly v místě prudké boje. Zvláštní jednotky podle ní zaútočily také na čističku kontrolovanou IS.

Témata:  Islámský stát Sýrie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy