Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Švédské jednotky domobrany chtěly chránit město před migranty, situace se vymkla kontrole

Švédsko
Švédsko
Foto: Pixabay

Jönköping - Ve švédském Jönköpingu se popraly hlídky Ódinových vojáků s levicovými skupinami. Zasahovat musela policie, která několik lidí zatkla. Informoval o tom server The Local.

Hlídky Ódinových vojaků vznikly ve Finsku na konci roku 2015 jako domobranné jednotky s účelem chránit finské obyvatelstvo zejména před migrační vlnou.

K incidentu došlo poté, co se samozvaná obranné jednotky vydala hlídkovat ve městě.

Rvačka se strhla kolem půl druhé ráno. Do ní se podle švédských zdrojů zapojilo 15 až 50 osob. Účastníci rvačky byli vyzbrojeni různými typy zbraní. Proti Ódinovým vojákům údajně stáli členové švédské Antify. Robin Simonsson z tiskového oddělení státního zastupitelství uvedl, že dvanáct osob bylo na místě zadrženo.

Ódinovi vojáci měli své hlídky také v Uppsale, Göteborgu a Stockholmu. Podle časopisu Expo bylo už několik členů švédské odnože odsouzeno pro jiné závažné trestné činnosti a sympatie k nacismu.

Témata:  Švédsko policie Švédsko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy