Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v Kolumbii: Při pádu visutého mostu zemřelo 11 lidí, dalších 14 je zraněno

Vlajka Kolumbie
Vlajka Kolumbie
Foto: Pixabay

Bogotá – V centrální části Kolumbie se zřítil dřevěný visutý most. Při tragédii zemřelo nejméně 11 lidí. Cesta, jejíž byl most součástí, patří podle kolumbijských médií k oblíbeným turistickým trasám a denně po ní projde i několik stovek lidí.

Most zavěšený na provazech se utrhl a lidé padali z výšky několika desítek metrů, informovala dnes agentura EFE. Příčiny neštěstí se zatím vyšetřují.

Al parecer, el sobrepeso fue la causa principal del accidente en puente de El Carmen de Villavicencio que dejó 7 muertos #VocesySonidos pic.twitter.com/COIn2zmUKe

— BluRadio Colombia (@BluRadioCo) 9. ledna 2017

 

Při neštěstí na turisticky vytížené cestě bylo podle záchranářů dalších 14 lidí zraněno. Podle šéfa Červeného kříže departementu Meta Eduarda Roza byli zranění převezeni do nemocnic, někteří ve vážném stavu.

Neštěstí se stalo v pondělí na mostě u města Villavicencio vzdáleného okolo sta kilometrů od metropole Bogoty. Ve chvíli, kdy přecházelo až 50 metrů hluboké kamenité údolí místní řeky velké množství lidí, se uvolnilo lano držící jednu ze stran mostu a všichni se zřítili.

Témata:  Kolumbie Most

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.