Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po vánočním útoku v Berlíně nadále zůstávají v nemocnici zranění

Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Foto: RT

Berlín – Po útoku na vánoční trhy v Berlíně, ke kterému došlo asi před třemi týdny, zůstává v nemocnici s vážným zraněním 11 osob. Uvedla to agentura DPA s odvoláním na zástupce berlínské zdravotní správy.

Kromě jedenácti těžce zraněných, kteří stále zůstávají v péči lékařů berlínských klinik, byli všichni lidé, kteří během útoku utrpěli středně těžká poranění, už z nemocnice propuštěni, uvedl mluvčí zdravotní správy.

Útok z 19. prosince loňského roku si vyžádal 12 obětí. Jednou z nich byl řidič polského kamionu, kterého Amri zastřelil. Přímo na náměstí Breitscheidplatz zahynulo dalších osm lidí. Tři oběti podlehly svým zraněním v nemocnici.

Útok Tunisana Anise Amriho na trhy na náměstí Breitscheidplatz v centru německé metropole si vyžádal 12 mrtvých včetně Češky a kolem 50 zraněných. Atentátníka zabili italští policisté ve městě Sesto San Giovanni nedaleko Milána.

Témata:  Německo terorismus Berlín

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy