Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kreml nemá kompromitující materiál na Trumpa, vzkazuje světu Rusko

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Kreml prohlásil, že nemá žádný diskreditující materiál ani na nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa, ani na jeho demokratickou soupeřku Hillary Clintonovou. Putinův mluvčí Dmitrij Peskov kauzu označil za "pulp fiction".

Kompromitující materiál na budoucího amerického prezidenta chtěli podle neověřených zdrojů z amerických tajných služeb Rusové využít k budoucímu nátlaku na Trumpa a k jeho vydírání. Vyplývá to z údajné tajné zprávy amerických tajných služeb, kterou zveřejnil portál BuzzFeed.

"Ne, v Kremlu nemáme kompromitující materiál na Trumpa," řekl Peskov. "Je to naprostá kachna, naprostý výmysl a naprostý nesmysl. Kreml se nezabývá sbíráním kompromitujících informací," zdůraznil a dokument označil za "pulp fiction", což TASS přeložil do ruštiny jako "nekvalitní bulvární čtivo".

Nikolaj Kovaljov mluví o pokusu vlády končícího prezidenta Baracka Obamy zdiskreditovat republikánského nástupce. "Koho by zajímalo sbírat kompromitující informace na člověka, který přijížděl (do Moskvy) pořádat soutěže krásy? Takové praktiky u nás v Rusku nemáme," tvrdí někdejší šéf FSB, která je nástupkyní sovětské KGB.

Témata:  Donald Trump Rusko prezident USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.