Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko asi stojí za hackerskými útoky, přiznává Trump

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

New York - Zprávy o kompromitujících materiálech shromažďovaných v Rusku jsou prý dílem špionážních služeb. Dnes to uvedl budoucí prezident USA Donald Trump.

Budoucí prezident připustil, že Rusko stálo za hackerskými útoky na USA během voleb, kterých se ale podle něj dopouštějí i jiné země, například Čína. Demokraté na rozdíl od republikánů podle něj nedostatečně chránili své servery před kybernetickými útoky.

Trump reagoval na zprávy amerických médií, podle nichž na něj ruská rozvědka shromáždila kompromitující materiál osobní i finanční povahy. Podle nepotvrzených informací tajných služeb USA, na které se média odvolávají, chtěla Moskva Trumpa v budoucnu vydírat. Kreml dnes toto obvinění rozhořčeně popřel.

Trump znovu prohlásil, že publikované informace jsou smyšlené a dala je dohromady skupina jeho "nemocných odpůrců". Nic takového se podle něj nemělo dostat do novin. "Je to absolutně odporné," konstatoval.

Témata:  Donald Trump Rusko hackeři USA volby v USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy