Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin se kloní k USA, raduje se Trump. Bude vše jinak?

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

New York - Přízeň ruského prezidenta Vladimira Putina je podle Donalda Trumpa bonus. Doufá, že se s šéfem Kremlu dohodne, jistě to ale neví.

Trump už během volební kampaně neskrýval zájem na zlepšení vztahů s Moskvou, které se na sklonku éry jeho předchůdce Baracka Obamy ocitly na mrazivé úrovni.

Prezidentovy proruské sympatie, stejně jako kritické poznámky na adresu NATO, vyvolaly údiv a obavy v metropolích spojenců a optimistická očekávání v Moskvě.

Vůči Rusku Trump nemá žádné závazky, uvedl na dnešní tiskové konferenci, první po jeho listopadovém zvolení hlavou státu. S Ruskou federací ho nespojují žádné smlouvy ani žádné půjčky.

V jednání s ruskýmn prezidentem bude prý Trump úspěšnější, než by byla jeho volební soupeřka Hillary Clintonová.

Témata:  Donald Trump Vladimír Putin USA Rusko

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.