reklama

„Donald Trump pozval 'antimuslimského, proruského' prezidenta České republiky Miloše Zemana, aby navštívit Bílý dům poté, co do něj bude nově zvolený prezident uveden. Zeman, který prohlašuje, není neexistuje žádná taková věc jako 'umírněný muslim', řekl, že byl Trumpem osobně pozván k návštěvě Washingtonu v druhé polovině dubna,“ píše britský bulvární list.

Zeman se prý také „chvástal“, že je „jedinou evropskou hlavou státu", která podporovala Trumpa před prezidentskými volbami a zlobil se, že „mnoho politiků, kteří obdivovali Trumpa po volbách, k tomu neměli dostatek odvahy“.

Zeman, kterého Express chybně označuje ta „šéfa sociální demokracie“, pak také podle serveru vysvětlil, že s končícím prezidentem Barackem Obamou je rozděloval odlišný názor na Izrael, zatímco Trump „má podobnou pozici v otázce boje proti islámskému terorismu a na nelegální migraci“ a že „pro něj bude potěšením“ se s tím to republikánským politikem setkat.

Bulvární server také připomíná, že podle Zemana neexistují „umírnění muslimové“ a že vidí analogii mezi nimi a tom, jak nacisté ve 30. letech vymývali mozky Němcům. „Němci byli slušní lidé. Národ Goetheho a Schillera. Za pouhé tři roky se z nich stali fanatičtí nacisté,“ uvedl prezident pro list The Washington Post.

„Všichni nebyli oběťmi této ideologie, ale silní stoupenci této ideologie. A teď si představte, že máte muslimskou komunitu o velikosti dvou miliard lidí. Když mohli být Němci zradikalizováni během pouhých tří let, je zde vážné nebezpečí u těch, kteří by se dali nazvat jim umírněnými muslimy, že by mohli být zradikalizováni například Islámským státem,“ tvrdil také Zeman.

Express také připomíná, že odmítl obvinění, že ho Moskva financuje. „Víte, proč jsem proti sankcím (vůči Rusku)? Protože to je přístup, který znamená ztrátu pro obě strany," řekl. „Žádná vodka z Ruska, žádné peníze z Ruska," řekl.

Další článek, který o Zemanovi vyšel 9. ledna se pak zabývá jeho názory na integraci muslimů. Express připomíná jeho výroky o tom, že se muslimové nedokážou začlenit do evropské společnosti, což způsobuje napětí a vnik no-go zón, které občany ohrožují.

Píše také, že Zeman o sobě prohlašuje, že není xenofob, protože oceňuje vietnamské a ukrajinské migranty, kteří se dokázali začlenit do české společnosti. Poukazoval pak na příklady z celé Evropy, které ukázaly, muslimové nejsou ochotni přijmout evropské zákony a zvyky. „Pokud jde o Českou republiku, muslimská komunita zde je velmi omezená. Varuju ale před jejím posilováním,“ cituje britský bulvár Zemana.

Server se také v jedné ze svých zpráv, který byly vydány tento týden, věnuje návrhu, českého ministerstva vnitra, které chce ústavním zákonem povýšit právo použít legálně držené zbraně k zajištění bezpečnosti Česka.

„Česká vláda v současnosti pracuje na změně ústavy, takže běžní občané budou moci střílet teroristy, pokud na místě nebude policie. Radikální nový návrh bude předložen parlamentu v nadcházejících měsících ve snaze zajistit dobře vybavenou civilní linii obrany proti islámskému teroru,“ píše server.

V té souvislosti také připomíná Zemanova slova o tom, že hrozí „superholocaust“ ze strany muslimských teroristů.