Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střecha školy plné žáků nevydržela nápor sněhu, zřítila se

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava/Ubľa - V obci Ubľa v sninském okrese na východě Slovenska se zřítila střecha základní školy, v níž se nacházely desítky žáků. Na místě podle slovenských médií zasahují záchranáři a hasiči.

Střecha školy podle prvotních informací nevydržela nápor sněhu a zřítila se. V budově se tou dobou pohybovalo zhruba 30 žáků, nikdo ale nebyl zraněn. 

"Vyučování probíhalo normálně, ale když jsme viděli, že začal praskat zeď v třídách, okamžitě jsme evakuovali děti ze školy. Nikomu se nic nestalo," uvedla pro Aktuálně.sk starostka obce Nadežda Sirková.

Podle operačního důstojníka Krajského ředitelství Hasičského a záchranného sboru (HZS) v Prešově byli na místo vysláni příslušníci Záchranné brigády HZS v Humenném a hasiči.

Podle starostky musí budovu prohlédnout statik a bude potřeba udělat novou střechu. Obává se ale, aby se situace neopakovala. I další budovy v obci totiž mají rovnou střechu a na některých místech leží až metr sněhu.

Témata:  Slovensko sníh školství

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.