reklama

Střelec údajně vtrhl do obchodu, zakřičel „Alláhu Akbar“ a začal střílet do vzduchu. Incident se odehrál i oblasti As Lagoas v severozápadním regionu Ourense. Když začal útočník střílet, bylo v obchodě několik nakupujících.

Podle policie byl mladý střelec muž, který bydlel hned ve vedlejším vchodě. Údajně trpěl psychickými problémy. Jeden zaměstnanec potvrdil, že před střelbou zakřičel arabský výraz znamenající „Bůh je veliký".

 

Server Daily Mail s odvoláním na španělská média uvedl, že ke střelbě došlo asi ve 14:00 tamního času a že nikdo nebyl zraněn. Mnoho lidí prý ale byl „nesmírně otřeseno“.

Svědci, kteří se pohybovali kolem obchodu, vypověděli, že uslyšeli střelbu a pak i výkřiky. Policisté, kteří se pohybovali nedaleko, na ně pak zakřičeli, aby utíkali pryč. Podle médií střelec také vypálil na osmadvacetiletého policistu Carlose Pereze, který proto se zásahem raději vyčkal na posily.

Když střelci došli náboje, policie jej zadržela. Pak strážníci zjistili, že na sobě měl vestu, která obsahovala benzín a střelný prach. Fotografie z místa činu ukazují rozbité lahve vína a sklo rozsypané po celém obchodě.