Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mexiko pár dní před inaugurací vyměnilo velvyslance v USA

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - Mexiko jen několik dní před nástupem nového amerického prezidenta Donalda Trumpa do funkce vyměnilo svého velvyslance ve Washingtonu.

S odvoláním na mexickou vládu o tom dnes informují zahraniční agentury. Jižní soused Spojených států už minulý týden vyměnil i svého ministra zahraničí. Stal se jím Luis Videgaray Caso, který zorganizoval loňskou schůzku mezi Trumpem a mexickým prezidentem Enriquem Peňou Nietem.

Zájmy Mexika v USA bude nově zastupovat Gerónimo Gutiérrez Fernández, který dříve pracoval na ministerstvu zahraničí i vnitra a v současnosti je ředitelem Severoamerické rozvojové banky v texaském San Antoniu. Banka poskytuje finance na projekty v americko-mexickém pohraničí.

Mexiko se připravuje na těžké období ve vztazích se Spojenými státy pod vedením Donalda Trumpa. "Nová etapa bilaterálních vztahů mezi USA a Mexikem bude velmi náročným úkolem," poznamenal před časem prezident Peňa Nieto.

Témata:  Mexiko USA velvyslanectví Donald Trump

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy